Во Сараево ќе се одржи денеска вонредна седница на Претставничкиот дом на Парламентот на Федерацијата БиХ, а темата е влошување на епидемиолошката слика во Федерацијата.

Како што е најавено, на сесијата ќе се дискутира за воведување на 15-дневна „затворање“ во Федерацијата БиХ. Седницата се одржува на барање на опозициските партии, пренесува порталот Кликс.

Најлоша е состојбата во кантонот Сараево. Затоа, делумно заклучување беше во сила во овој кантон минатиот викенд.