Астрологот Рамиз Шљивиќ од Тузла ноткрил каде ќе биде пронајдено телото на Матеј Периш

Тој се пофали погрешил во прогнозите за 50 метри.

– Сè што ми кажа интуицијата и што го извлеков од ведскиот натален картон Матеј Периш. Душата на Матеј го напушти телото во периодот на Венера, тој не си замина како криминалец, туку со песна на усните, среќен – изјави Шљивиќ за Пинк.

Како што додаде, нема сомнеж дека смртта е предизвикана од давење.

Детективот Бата Здравковиќ вели дека Шљивиќ му се јавил на почетокот на март, но дека не верувал во тие приказни.

– На почетокот не верував, бидејќи не верувам во такви работи. Се надевав дека Метеј ќе биде пронајден жив. Верував дека овој случај ќе се реши поинаку. Рамиз ми се јави по меил и ми рече дека Матеј имал средба со ангелот на смртта на ова и ова место – изјавил Здравковиќ.