Стефан Драгомировиќ е вујкото на исчезнатата Данка Илиќ. Тој е многу нервозен и се кара со новинарите.Вели дека е сосема случајно што неговата сестра ги однела децата во старата и запуштена куќа и дека не е точно оти времето било врнежливо.