Претседателот на Србија Слободан Милошевиќ користеше Мерцедес кој во деведееттите години беше најмодерен.

Станува збор за моделот 600 SEL. Не постои модел SEL 600. Aвтомобилот има мотор М120, вентил од 5.987 кубика V12 48 кој развива 408 коњски сили.