Љуба Михајловиќ еден од најдобрите пријатели на Жељко Ражнатовиќ откри кои биле последните зборови на Аркан пред да биде убиен во хотелот „Интерконтинентал“.

Дента кога умре, одев на базен во Интерконтинентал. Аркан седеше во сепарето и ме покани да дојдам.Ми рече: „Денес сум најсреќниот човек, никому ништо не должам. Му должев нешто на Манда. Манда, кажи му на Михајловиќ дали вчера ти го платив долгот. Отсега ќе му се посветам на Обилиќ. Ако продаваме барем еден фудбалер за 100.000 марки годишно, доволно ќе ни биде и нам и на децата“ – се присетува Михајловиќ на зборовите на Аркан.