Во Приштина, се очекува доаѓањето на Хилари Клинтон и Медлин Олбрајт, за да ја одбележат 20-годишнината од бомбардирањето на НАТО против Србија, Таа се одбележува на 12 јуни и се организира голема прослава.

За време на бомбардирањето на Косово, Олбрајт беше Државен секретар на САД, а Хилари прва дама.

Во Приштина веќе има споменик на претседателот на САД,Бил Клинтон кого косовците го сметаат за најзаслужен за независноста.

Присутнни ќе бидат досегашните претседатели на Косово, Фатмир Сејдиу, кревети Пацоли, Атифете Јахјага и сегашниот Тачи.