Бојан Т, поранешен личен курир на Душан Спасојевиќ, откри дека Спасојевиќ во 2002 година на чување им дал 30 милиони евра на браќата Милош и Александар Симовиќ и Дејан Миленковиќ Баџи!

Сите пари беа спакувани во четири големи вреќи. Најпрвин Симовиќ ги закопале во дворот од нивната куќа, но набрзо му вратиле се на Спасојевиќ, бидејќи се плашеле за тие пари. Спасојевиќ потоа ги дал торбите полни со пари на чување на Баџи, кој прво потрошил дел од тие пари, а на останатите му се губи секаква трага – вели тој за Информер.

Според Бојан, Дуќа, како што сите го нарекувале Спасојевиќ, многу го ценела Милош Симовиќ, а Милош, пак, на Спасојевиќ гледал како на Бог.

Немаше работи кои Милош не би ги направил за Дука. Еден ден, газдата ги повикал браќата Симовиќ во својата вила во Шилерово и им покажал четири големи патни торби. Им кажа дека во торбите има вкупно 30 милиони евра и дека сето тоа некаде мора да го сокријат – изјави Бојан.

Според соговорникот на списокот, Симовиќ не можел да се сети на кое било место каде парите би биле сигурни освен во нивниот двор.

Ископале дупка во дворот и ги ставиле кесите и ги закопале во земја. Меѓутоа, бидејќи тоа било толку огромна сума, дење и ноќе, во страв, вооружени лица седеле во куќата и ги чувале парите.

По четири-пет дена му пукна филмот на Милош Симовиќ и тој реши да му ги врати парите на Дуќи. Се сеќавам дека му кажав на Спасојевиќ дека ниту тој, ниту неговиот брат не се живи и дека повеќе не може да го поднесе товарот да чува толку пари. Дуќа пукна од смеење, се сеќавам на таа смеа како да беше вчера.

 

Дуќа тогаш му се јави на Дејан Миленковиќ Багзи и му рече да ги земе кесите со парите и да ги сокрие. После слушнав приказни дека Багзи извадил пар банкноти од сите снопови и дека земал вкупно околу 100.000 евра, но не знам дали навистина го направил тоа – вели курирот на Спасојевиќ.