Преку апликацијата пробиени се разговори на Веља невоља и неговата сопруга Бојана во која се открива неговата нежна страна. Тој во еден од разговорите говори за уредувањето на нивната куќа која ја имаат заедно со „колегата“ Месарот.

Веља и Бојана се договараат какви прекидачи и ролетни да имаат.

 

Вељко Беливук: Еј жено ми ги донесоа овие прекинувачи и овие глупости, па сега гледам доста се убави, да ти кажам право, би ги земал.

Бојана Беливук: Добро срце мое добро. Дали тоа што го избрав?

Вељко Беливук: Ништо, ќе му кажам дека ги земаме овие. Сега, што се однесува до боите и тоа, ќе го направиме на лице место.

Бојана Беливук: Така е, кога ќе ја поправаме бојата на ѕидовите и така натаму … те сакам најмногу!

Вељко Беливук: И јас те сакам! Ништо, ги земаме овие!

Во вториот разговор, кој го имале неколку дена подоцна, се договориле за ролетните.

Вељко Беливук: Нема ролетни на F700. Не може да се направи во фабрика. F560 треба да се стави за да се тргнат ролетните.

Бојана Беливук: А како ѕи се допаѓа F560?

Вељко Беливук: Па добро е, не можам да згрешам душа. Единственото нешто за кое не се согласувам со тебе се боите што ги избра. Ти, љубов, избра целосно црно. Многу, многу црно со светки, а јас би сакала само посветла нијанса.

Бојана Беливук: Во ред, добро.

Вељко Беливук: Затоа што е тоа црното, сега седам и гледам, тотално е црно, љубов. Не е сиво. Црно е, црно. На него ќе има многу повеќе прашина и нечистотија, а за мене премногу. Тоа е контраст, како да градиме црно-бела куќа, знаете.

Бојана Беливук: Добро, добро, извини.

Вељко Беливук: За што се извинуваш душо? Гледам, ги споредувам тие две бои. Тоа што ми го покажаа потсетува на тоа каде бевме. Утре на него може да се собере малку дрво и бел мермер и така натаму …