Не за џабе велат дека војничките денови не се заборават.Претседателот на Србија Александар Вучиќ во касарната во Ниш си го пронајде војничкиот другар Срѓан Митровиќ. Тие заедно служеле војска во Сараево и сега по 30 години повторно се сретнаа.

Тогаш беа дел од ЈНА, а сега Митровиќ е во војската на Србија а Вучиќ врховен командант.