Нарко босот Дарко Шариќ е осомничен за организирање убиства на територијата на Србија и Црна Гора и во моментот се одвива апсење во неговата.Шариќ е во домашен притвор и носи наногица.

Тој од дома преку пет сателитски телефони и апликација Скај организирал  убиства на територијата на Србија и Црна Гора.

Апсењето е дел од  голема меѓународна акција на Европол и покрај Шариќ се апси и  неговиот адвокат Дејан Лазаревиќ и  неколку полицајци.