Кристијан Голубовиќ за Курир.рс“ за прв пат откри дека му било понудено да го ликвидира Жељко Ражнатовиќ Аркан, но тој одбил.

Мене лично ми понудија да го убијам на ист начин, од истите луѓе. Ова му го кажав на  Легиј и тој му го пренес на Аркан. Аркан рекол „Крле, бубашвабите никогаш не убиваат тигар.
Не го сфати сериозно дека сакаат да го убијат-вели Голубовиќ.