Радоје Звицер, водачот на Кавачкиот клан преку апликацијата „Скај“ го информирал поранешниот црногорски полицаец Љубо Миловиќ за плановите за шверц на кокаин од Дубаи.

Во преписката го споменува и Александар Ацо Мијајловиќ, кој на 19 февруари годинава беше уапсен под сомнение дека е еден од организаторите на „Гранд Клан“. Тој наводно бил ангажиран за да види што може да направи во врска со плановите за шверц на кокаин од Дубаи.

Преку апликацијата Скај, Лазовиќ, еден од учесниците во преписката, го информира Миловиќ за деталите за плановите за шверц на кокаин, вклучувајќи информации за пристаништата во Бугарија, Грција, па дури и во Македонија.

Грција и Бугарија треба да можат. Не знам дали ни е интересно… Дали е валидна линијата Еквадор-Грција, никогаш не сум разговарал за тоа со моите. Бидејќи има фирма, може да ја однесе во Македонија за да ја преземе – му пишува Миловиќ на Звицер.

Миловиќ е еден од најбогатите полицајци во Црна Гора чие богатство се проценува на 50 милиони евра.