При упадот на Северот на Косово на косовските специјални сили не се бирале средства да се исплашат Србите.„Информер.рс“ дознава дека единицата РОСУ со рафали гаѓале во една куќа во Звечани со која имало тримесечно бебе.

Куќата била изрешетана а родителите успеале да го спасат бебето.

Денеска состојбата на Северот е мирна по вчерашните инциденти.