Министерот на полиција Небојша Стефановиќ откри дека српскиот претседател Александар Вучиќ бил прислушуван од 1995 година . Тој објасни дека Вучиќ бил прислушуван и од 2000 до 2003 година и посебно од 2007 до 2012 година.

За да се набљудува Вучиќ избрани се 10 до 12 луѓе и преку нив е следен-објасни министерот.

Вучиќ цело време бил следен без судски налог дури и во периодот кога не бил активно вклучен во политиката.