Десетина мигранти вчера околу 18 часот упаднале во продавницата на „Зара“ сметена на „Кнез Михајлова“ во центарот на Белград. Видеото од инцидентот беше споделено по социјалните мрежи, а според девојката која го снимала видеото, групата влетала во продавницата и се обиделе набрзина да украдат дел од изложената облека.

Двајцата обезбедувачи се обиделе да ги сопрат, но никој од бројните минувачи не помогнал.

Инцидентот траел десетина минути.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)