Небојша Медојевиќ во интервјуто за „Република“ ги коментираше полтичките случувања во Црна Гора и денешните избори.

Сега излегуваме самостојно и со една реформска програма која се вика „Реформа за спас на Црна Гора“ која ја покрива борбата против сиромашноста и борбата против организираниот криминал и корупција.Кај секој втор граѓанин  е на линија на сиромаштија и оти тоа е последица на економската транзиција и ендемската корупција.За тоа говори и фактот што претседателката на Врховниот суд е осомничена дека е шеф на организирана група за шверц на кокаин и цигари. Ова што се случува во Црна Гора не се случувало ни во Колумбија ни во Мексико. Против мене мафијата подготвуваше атентат кој е платен милион евра.За среќа поради активноста на сојузнички служби тој е спречен но луѓето кој сум јас и „Покрет за промене“.