Масовниот убиец од Белград, Коста Кецмановиќ, има неподносливо однесување на клиниката каде што е речиси три месеци, односно секојдневно ги малтретира вработените со луди барања, од кои најактуелна е храната, која одбива да ја јаде, барајќи нешто специјално направено за него како на пример сендвич.

Тој добива обилни и здрави оброци, како и сите други пациенти, а меѓу нив има најмногу месо и зеленчук.

Нема да јадам грав, не сакам боранија, мразам грашок, намерно ме изгладнувате – велел Коста.