Во Вишиот суд во Белград, мајката  на Коста Кецмановиќ негираше вина и го предизвика гневот на родителите на убиените деца.

Миљана ги шокираше сите присутни во судницата со одговор од каде ѝ е ДНК на чаурата пронајдена во училницата по историја каде што нејзиниот син ги застрела децата од своето одделение.

– Оставете на вашата фантазија – арогантно одговорила Миљана Кецмановиќ.