Светлана Драгијевиќ, мајката на Дејан Драгијевиќ, осомничениот за убиството на девојчето Данка Илиќ (2) во Бањско поле кај Бор, почина во дворот на нејзините соседи.

Светлана влегла кај соседите и наеднаш паднала.

-Таа само рече: „Дај ми вода, не се чувствувам добро“ и само падна и починала – велат соседите.

Светлана пред неколку дена се пожалила дека не се чувствува добро.