Еден по еден исчезнуваат сведоците против злосторствата на УЧК на Косово. Пред неколку дена е пронајден мртов Назми Рустеми кој беше заштитен сведок на Специјалниот суд.

Тој сведочеше пре неколку месеци и неговите тврдења допираат и до сегашните власти на Косово.Назим беше пронајден ликвидиран кај езерото Бадовац.