Водечкиот ланец на маркети во Грција, „Лидл“ затвора 14 продавници ширум земјата, пишува „Катимерини“. Поголем дел од маркетите се наоѓаа во туристичките места каде во лето одат голем број Македонци.

Маркети кои ќе бидат затворени се наоѓаат во следните места: Афитос, Никити, Јерисос, Неа Мудања, Неа Каликратеа, Лефкас, Паралија, Лептокарија, Аспровалта, Аргостоил-Кефалонија и Крф.

За менаџерите на маркетите не било доволно што продавниците биле полни само за време на туристиичката сезона додека останатите месеци не биле посетени.