Јаков Милатовиќ е нов претседател на Црна Гора. Тој има недостижна предност пред Мило Ѓукановиќ кој е на власт 30 години.Излезност е  69,33 отсто.Прослава на улиците на Црна Гора веќе започна.

Врз основа на речиси 90 отсто од обработените гласови, Јаков Милатовиќ има 60,1 отсто, Мило Ѓукановиќ 39,9 отсто од гласовите.Штабот на ПЕС ги покани поддржувачите на прославата