Нина Кобиљски, мајка на убеното девојче Ема, му постави неколку прашања на таткото на Коста Кемановиќ. Таа во отворено писмо го прашува Владимир како не го забележал чудното одесување на синот, и најважно зошто го носел во стрелиште и го учел да пука, додека останатите родители ги носеле децата на спорт и уметност.

Зарем не ви беше чудно што Коста седум дена на екскурзија спиел стуткан во фотелја, наместо во кревет-праша родителот на малата Ема.