Коста Кецмановиќ првично планирал да убие уште многу деца, дознава „Курир.рс“.Тој им признал на инспекторите дека направил список со деца кои сакал да бидат мртви, но открил дека неговата прва листа содржи над 25 имиња!

 

– Направив список за стрелање. На него имаше преку 25 имиња и сфатив дека е сепак премногу, па се откажав од него. Тој ден кога дојдов на училиште решив да пукам во низа.

Кога го прашале зошто го направил тоа, нели тие му биле пријателите кои дошле на неговите родендени и тој отишол кај нив, рекол дека не се.

 

– Ме отфрлааа, не ми беа пријатели. Затоа го направив тоа.