Никос Коѕијас, министерот за надворешни работи на Грција кој поднесе оставка и се оббрати на јавноста со краток Твит.

„Доаѓа моментот кога мораш да одлучиш каде ќе одиш и кого ќе напуштиш. Работната група и повеќе министри ги донесоа своите одлуки вчера, а јас ја донесов својата. Како и да е, добро е да се потсетиме на стихот: Се обидоа да ме закопаат, но заборавија дека сум семе“, напиша Коѕијас