Српскиот претседател Александар Вучиќ е постојана цел на напади.Српските разузнувачки служби проценуваат дека животот му е во опасност и оти безбедноста мора да биде на највисоко ниво. За неговата безбедност се грижи елитната единица „Кобри“ која на него внимава 24 часа на ден.

Вучиќ „Кобрите“ го чуваат како вода на дланкте.Тој е е еден од најчуваните претседатели на светот после Трамп и Путин-открива Божа Спасиќ, поранеш српски оперативец.

Зголемената безбедност доаѓа откако припадните на Шкаљарскиот клан упатија закани кон шефот на српската држава.