Радослав Станишиќ, попознат како Рака Дилингер, важеше за близок пријател на Жељко Ражнатовиќ Аркан. Учествувал во организирањето на спектакуларното бегство на Аркан од шведскиот затвор во осумдесеттите години.

Рака Дилингер беше косопственик на казиното „Рандеву“, чие отворање беше планирано за летото 1997 година во хотелот „Маестрал“ во Милочер.

Но, тој беше убиен  со калашников додека со пријателите излегувал од хотелот Могрен.

А токму на годишнината од убиството во Милочер исчезна Никола Станишиќ, 24-годишниот син на Рака Дилингер. Скутерот со кој го приклучил на плажата во Милочер бил пронајден следниот ден во близина на островот Свети Никола.

И тоа било единствената трага што остана. Сомнежите се  дека го убил Кавчачкиот клан телото го испржиле со киселина.