Бранислав Брано Миќуновиќ од Никшиќ беше една од најконтроверзните личности во регионот кој почина минатата недела.

Тој предизвика конфликт и раскол меѓу двата клана  Шкаљарски и Кавачки. Брано Миќуновиќ ја започнал оваа операција поради неможноста да врши контрола врз активностите на которскиот клан, кој дотогаш дејствувал како еден, а потоа се подели на два, а во нивната војна досега се убиени повеќе од 50 луѓе.

Миќуновиќ одржувал блиски контакти со Давор Трајковиќ од Врање, кој бил директен извршител на кражбата, односно физички го транспортирал кокаинот во станот на Горан Радоман во Валенсија. Тоа беше и повод за војната меѓу двата клана која трае и денеска.