Р.Б., таткото на Урош од Младеновац.(21) е уапсен во соработка со Смедеревското ВЈТ, белградското ВЈТ и Управата за криминалистичка полиција со цел да се утврдат фактите поврзани со потеклото на оружјето со кое неговиот син  изврши низа злосторства – уби осум,  а ранил 14 лица.

При претрес на објектот што го користел осомничениот Р.Б., пронајдени се неколку стотици куршуми различен калибар, наполнети за муниција, еден пиштол и еден револвер. Пронајден е и рачно изработен уред за чкрапало, како и неколку оптички нишани и други разновидни делови за огнено оружје.

Тој се товари за недозволено поседување оружје и пуштање експлозивни материи во промет.