Полицијата  во Неапол деновиве имаше големи проблеми со големиот број на мигранти кои претстојуваат на југот на Италија. Најголем дел на Бугари но и Романци, Украинци и Молдавци одбивале да одат во самоизлолација откако биле во контакт со заболени од корона.

Како што објавува„dariknews.bg“, настанала вистинска мешаница помеѓу полицијата и мигрантите па морала да интервенира и армијата.

Погледнете