Игор Јуриќ кој има слично искуство со исчезната па убиена ќерка вели  дека семејството на Матеја треба да биде подготвено за најлошото сценарио.

Тој нагласува дека верува и се надева дека Матеј е жив, но….

Секогаш сум оптимист кога се работи за исчезнати лица, но ова е загрижувачки случај. Помина многу време, а познато е дека времето е клучен фактор во потрагата по исчезнатите лица.Мислам дека семејството полека треба да се подготвува за најтешкото сценарио, а тоа е дека Матеј починат. Се уште се надевам дека ќе го најдат телото. Најлошиот можен кошмар за родителот е неизвесноста – со длабока воздишка рече Јуриќ.