Српскиот доктор Бранислав Тиодоровиќ објаснува дека граѓаните што ќе примат вакцина не ја завршиле целата работа. Тој вели дека за таа да биде целосно успешна потребно е месец или два да се создаде заштитно ниво на имунитет.

Јасно е дека се неопходни двете дози. После првата доза се развива 50 отсо од имунитетот, после втората 90 проценти-појаснува докторот.