Оние што ја гледаа снимката од пресудата на Ратко Младиќ забележаа дека Генералот изгледа добро и расположено иако е сериозно болен. Војислав Шешељ кој и самиот беше притвореник во Судот во Хаг вели дека Трибуналот има посебни методи за затворениците да ги издржат долгите процеси.

 

Јас знам дека во Хаг имаат некои тоници. Тие имаат ефект нагло да ја подобрат општата состојба на неколку дена. Но, го оштетуваат срцето и го истоштуваат организмот па потоа на пациентот му е уште потешко.