Претседателот на Србија Александар Вучиќ објави дека покрај вакцини набавуваат и два лека кои помагаат во лечењето од корона.Станува збор за лекови кои во многу можат да помогнат и чинат и по неколку илјади евра.

Ќе се даваат само на навистина тешки случаи и вакви лекови досега имаат набавено само Германија и Чешка.

–Станува збор за американските лекови „бамлавинап“ и “регенерор“-откри Вучиќ.