Драган Николиќ Гаги еден од организаторите на убиството на Жељко Ражнатовиќ Аркан откако је одлежа затворсдката казна реши да проговори што точно се случувало тој 15 јануари 2000 година во хоелот Интерконтинентал.

Тој иако директно не пукал го организирал убиството за кое сега вели дека било изведено невешто и неподтотвено. Според Гаги лесно можело покрај Акркан и неговиот другар да загине  неговата сопруга Цеца која во тие моменти се наоѓала во хотелскиот бутик.

Убиецот Гавриќ сам влезе во хотелот иако мислеше дека моментот е лош и пукаше.Сметаше дека ако сега ја испуштиме шансат којзнае кога пак ќе ја имаме. Ми јави дека таму е и Светлана која со сестра и влегла во бутикот. Доколку Гавриќ го убиеше само Аркан како што беше договорот ќе имаше  време да излезе од хотелот-раскажува Гаги.