Русија бара од црногорските власти итно да им го испорачаат контроверзниот милијардер Телман Исмаилов кој е упасен на први октомврви во Црна Гора. Тој се терети за две убиства и шверц на оружје.

Исмаилов е познат по лукзузнит начин на живот а фокусот на вниманието дојде кога ја повика Џенифер Лопез да му пее на роденденот. За една песничка „Хепи Брдеј“ и плати 1,4 милиони долари.

Тој е роден 1956 година во Азербејџан но живее во Русија каде има бизниси.Во Анталија го поседува најголемиот комплекс „Мардан Палас“ кој чини 1.5 милијарди долари.