Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ e разочаран што нашата земја не го испорача поранешниот припадник на УЧК, Томор Морина. Тој знае дека ова не е права, туку политичка одлука на властите во Скопје.

Тоа што Северна Македонија не го испорача е политичка одлука. Ако некој се наоѓа на потерница на Интерпол што има да се размислува дали да го испорача или не. Овде очигледно е дека причините се политички-објаснува Дачиќ.