Милош Симовиќ, поранешен член на озлогласениот Земунски клан ослободен од кривичното дело незаконско лишување од слобода во 2002 година во Белград.

Како олеснителна околност му се зема тоа што жртвата З.А бил наркодилер, а „земунците“ го киднапирале и го мачеле затоа што наводно бил „непослушен“.

 

Според обвинението, во киднапирањето учествувале Симовиќ заедно со Душано Крсмановиќ, сега починатиот Милан Јуришиќ и Владимир Милисављевиќ, кој е во затвор во Шпанија. Според информациите, тие го однеле во куќата на Крсмановиќ и таму брутално го мачеле за да го „убедат“ да продава дрога само за нивниот клан.

– Го удирале со раце и нозе по главата и телото, лопата, железна кука за месо и шилеста шипка. Кога оштетениот губел свест, го полиле со ладна вода, му заглавиле кука за месо во устата и го кренале, продолжувајќи да го удираат. Потоа со чекан му заглавиле дел од прстенот во анусот, му ги запалиле тестисите со запалка и му ги камшикувале стапалата-стои во пресудата.