Цените на недвижностите во Црна Гора се во рангот на Монако и другите монденски места. Според информациите на агенциите за недвижности, камена куќа од 235 квадрати во Котор се продава за 1.5 милиони евра.

И Будва е прилично скапа па така апартман од 150 метри квадратни се продава за 900.000 евра. Куќа со базен во овој град пак чини 1.200000 евра.