Бугарскиот пратеник од „Има таков народ“ Тошко Јорданов доби опомена за облеката што ја носеше на говорницата во пленарната сала на Народното собрание. Претседателот на пратеничката група на партијата излезе со маица со натпис „Хардварско право“

Пред тоа Јорданов носел јакна, но ја соблекол кога се качил на трибината.

„Сакам да ве потсетам дека сме во Народното собрание. Вашата облека не одговара на висината на оваа говорница“, реагираше претседателот на Собранието, Мирослав Иванов.

Тошков со ова алудираше на премиерот во заминување Петков кој има завршено токму на овој престижен универзитет.