Во неколку градови во Бугарија се искршени билбодрите каде во кампања финансирана од Европската унија се бара поддршка за ЛГБТ заедницата. Натписите издржаа само неколку денови на улиците.

Во Варна и во Софија се одлепени или искршени плакатите каде беше напишано:

Различни луѓе, исти права. Нема ништо страшно-тоа е просто љубов-на кои позираат двајца мажи свртени со грб.