Старицата Нада В. (78)  е уапсена во населбата Галеника во Земун како дила дрога.Бабата се правдала дека морала да се снаоѓа поради ниската пензија

– Се уште не можам да се вразумам поради се што ми се случи со мајка ми! Па, дали мојата Нада ја апсат за дрога и ја нарекуваат нарко баба?-прашува синот Драган.

Шокиран сум и многу загрижен за мајка ми, нејзиното здравје и текот на процедурата. Не спиев цела ноќ, не знаев како да му кажам на брат ми дека нашата мајка е уапсена. Цел живот беше љубопитна и еве, сега таа љубопитност ја одведе зад решетки во старите времиња – рече тој.

Да потсетиме, таа е уапсена и против неа е поднесена кривична пријава за поседување на 400 грама бела прашкаста материја за која се сомнева дека е амфетамин, како и дигитална вага и нож.