Aлбанската банда во Велика Британија наречена „hellbanianz“ во Баркинг во Лондон предизвикува немири во целиот кварт.Жителите се жалат дека се малтретирани и оти намерата на албанскиот нарко клан е со тоа да падне цената на нивните имоти.

Овој клан често објавува фотографии на Инстаграм на која се фалат со дрога, пиштоли и албански симболи. Според последните податоци, секој десети жител во британките затвори е Албанец.