Голем број припадници на специјалната и редовна полиција се присутни во Велика Хоча
откако сопственикот на винарската визба Петровиќ побара од сите насобрани граѓани да останат мирни, бидејќи како што рече, не сака „никој да заврши во затвор“.

Причина за тенизиите е што припадниците на специјалната полиција заедно со царинската служба влегле во неговата визба за да почнат да му го одземаат виното. Полицијата го влева виното во цистерна и го носи во непознат правец