Од местото каде се донесе овој закон, од Собранието, до местото каде треба да ги видиме конечните правни разрешници, до Судот. Се гледаме утре пред Собранието. Чекориме за правда, повика Зоран Заев.

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев предмалку на прес конференција прогласи историска победа против криминалот и крадењето.

Ова Заев го изјави веднаш откако беше донесен Законот за јавно обвинителство е ставен уште еден темел за неселективна правда.