Премиерот Заев во обраќањето на церемонијата на кревањето на НАТО знамето на јарболот пред Владата истакна дека нашата земја конечно од споредниот балкански колосек се вратила на главниот автопат кон Европа.

Тој истакна дека ова е голем успех за „нашата земја“, термин што најчесто го користеше и оти се надева и на членство во Европската унија во догледно време.