Премиерот Зоран Заев нагласува дека Македонија 14 години е земја-кандидат за ЕУ и дека голем дел легислативата е адаптирана на законодавството на Европската унија. Првиот чекор мора да се направи ова лето а тоа е добивање датум за почеток на преговорите со ЕУ.

Тимовите се веќе во подготовка, верувам дека ќе заштедиме во времето за да бенефитот на граѓаните биде многу побрз од просекот проектиран за Западен Балкан-објасни Заев.