Oткако „Пресинг ТВ“ објави дека припадниците на „Шарената револуција“ се револтирани од тврдењета на лидерот на СДСМ, Зоран Заев дека тие се „негови деца“, во денешната „бомба“ тоа и се потврдува. Во разговорот со непознат соговорник Заев го коментира однесувањето на „шарените“ и колкава поддршка имааат.

Шарена револуција има 4,8 посто, ако не сум и сам 4.8.На прашањето што ако тие се формираат како партија Заев одговара: Jас го регистрирав тоа, шарена ќе е колаицијата кога ќе излеземе. Се ќе соберам на куп, и шуто и рогато.Ма..мето ќе им го ебам после на сите што ќе влезат кај мене у коалиција-се заканува Заев во новата бомба.

Поради овие зборови пред неколку дена реагираше и Владимир Милчин.Тој вели дека е разочаран од однесувањето на Заев  и оти го опила власта. Тој вели дека сфатиле дека се изманипулирани од страна на Заев  и оти се разочарани.