Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во емисијата „Топ тема“ проговори за Зоран Верушевски и за тоа дали тој имал некаква функција во партијата. Тој вели дека додека тој бил Генерален секретар на партијата Верушевски не бил таму.

Заев пак по судењето за 27 април изјави дека материјалите биле доставувани преку тогашниот претседател на комисијата за безбедност Верушевски.