Бугарија не бара промена на Уставот и сметам дека нема потреба од промена на договорот со Бугарија, изјави премиерот Зоран Заев, одговарајќи на новинарско прашање по меѓународната научна конференција за македонскиот јазик

Заев го оцени Договорот за добрососедство со Бугарија како добар и најави дека на денешната владина седница ќе се побара оставка од директорката Лидија Димова, која беше вмешана во скандал со злоупотреба на европски пари.